Ik wil graag een automatische email bij elk nieuw blog

woensdag 20 maart 2013

Mijn route

Het route-recept is eenvoudig: de mooiste offroad-route van zuid naar noord uitstippelen. Via stukjes van de South West Coast Trail, Offa's Dyke Path, Pennine Way, Cumbria Way, Hadrian's Wall en Southern Upland Way naar de West Highland Way. Eenmaal in Schotland bij Loch Lomond kies ik vnl voor eigen routes via lege dalen en mooie toppen.
In detail:
-Vanaf Land's End volg ik de South West Coast Trail tot aan Barnstaple. Dan zit ik op dag 5, 255 km en 4300 hm verderop.
-Vanaf Barnstaple via stukjes Macmillan Way West en Coleridge Way over Exmoor, de Brendon Hills en de Quantocks naar Chepstow in Wales. Dan zit ik inmiddels bij leven & welzijn op dag dag 9, 127 km en 2100 hm verderop.
-vanaf Chepstow volg ik Offa's Dyke Path tot aan Knighton. Dan zit ik op dag 12, 122 km en 1400 hm verderop.
-Vanaf Knighton via de Shropshire-, Staffordshire- en Limestone Way door het Peak District NP naar Edale. Dan zit ik op dag 16, 216 km en 1700 hm verderop.
-Vanaf Edale over de Pennine Way en door Yorkshire Dales NP tot aan Hawes. Dan zit ik op dag 19, 168 km en 2700 hm verderop.
-Vanaf Hawes kies ik een eigen route door de Howgill Fells (een ruig gebiedje waaraan ik mooie herinneringen koester toen ik hier samen met Frank aan een MountainMarathon deelnam waarbij 75% uitviel vanwege het beestenweer aldaar) richting Rosthwaithe in het fantastische Lake District, hier via de Cumbria Way naar Carlisle. Dan zit ik op dag 22, 150 km en 3600 hm verderop.
-Vanaf Carlisle volg ik een stukje Hadrian's Wall Path National Trail richting het oosten, daarna weer de Pennine Way naar het noorden (waar ik op dag 23 eindelijk de lang verwachte grens met Schotland zal passeren!), dan via Dere Street, St Cuthberts Way, Southern Upland Way en het begin van de West Highland Way naar Loch Lomond. Dan zit ik op dag 26, 345 km en 2100 hm verderop.
-Vanaf (de bonny-bonny banks of) Loch Lomond via Ben Lomond, Ben Lui, Stob Ghabhar (High Higland Way), Aonach Mor, Buachaille Etive Mor naar Kinlochleven; dan over de Mamores Ridge naar Fort William. Dan zit ik op dag 31, 140 km en 5200 hm verderop.
-Vanaf Fort William eerst naar mijn geliefde Knoydart via Druim Fada, Glen Dessary, Camusrory en over Luinne Bheinn naar Kinlochhourn (zo mooi); over Druim Shionnach naar Glen Affric en Kinlochewe, verder via Beinn Eilideach naar Ullapool; via het meer dan ruige Wester Ross naar Lochinver. Dan zit ik op dag 37, 281 km en 10.000 hm verderop.
-Tenslotte vanaf Lochinver door Assynt over Canisp, Ben More Assynt en Ben Klibreck naar John O'Groats op dag 41. Dan ben ik 199 km en 4300 hm verderop.

Op de kaart 2000 km. Ben benieuwd wat het in werkelijkheid gaat worden...

22 opmerkingen:

Hans Jurriaans zei

Veel succes en plezier. Hopelijk vooral genieten deze reis.

Carine Alders zei

Daar komen veel bekende plekjes om van te watertanden voorbij... Ik zie nu al uit naar je foto's en berichten!

Rik Pennartz zei

Wauw! Veel succes!

Hans van Iersel zei

Bijzonder mooi doel en een bijzonder mooie uitdaging! Maar hoe ga je in jouw voedsel en slaapplaatsen voorzien?
Ik ga je zeker volgen en wens je ook alle geluk van de wereld!

Ernst Jan Vermeulen zei

Nu al nieuwsgierig naar het verhaal dat dit gaat opleveren. Lots of succes and enjoy every inch of this route.

Jolanda Linschooten zei

Hans, ik neem heel basaal eten mee voor ochtend & avond gedurende steeds 1 week en stuur voor vertrek pakketjes vooruit (ook met kaartdelen van volgende route en dus met lichtgewicht ontbijt&diner), in de bewoonde delen (Engeland, Wales) probeer ik overdag eea bij te kopen/eten, in Schotland zal dat niet gaan en moet ik meer eten mee, maar ook steeds max 1 week. Ik slaap met bivakzak, wild in principe. Maar alle details vind je op mn website www.outdoorfoto.nl.

irene kalter zei

Fantastische tocht.
Zou zo mee willen rennen!

Edwin zei

Heel bijzonder. Wat mij betreft voeg je aan hardlopen een heel nieuwe dimensie toe. Ik vind het leuk om te lezen hoe je, je voorbereid. Leuk om te zien hoe je met materiaal omgaat en daar heel bewust in kiest. Ik ga je zeker volgen op je avontuur. Hoop dat je in de gelegenheid bent ook wat te uploaden onderweg. Succes maar vooral veel plezier!

ingrid zei

Jemig wat een prachtig plan, heel veel succes met dit bijzondere avontuur.... zie uit naar de mooie en indrukwekkende foto's.

Surfbus zei

Wat een gaaf avontuur zeg!
Ik ga je blog zeker volgen.
Heel veel succes en blijf genieten!!

Anoniem zei

Jolanda,

Super, zal je blog zeker gaan volgen.
Mocht je er een boek van maken ;-)) dan zal ik deze gaan lezen.

Succes met deze mooie uitdaging.

Iwan van Aken zei

Dag Jolanda,

neem anti-midgets-spul mee op je tocht door het vochtige Schotland.
En een imker-masker is ook nuttig.

Speciaal bij de schemering als de midgets extra actief zijn (de lelijke kleine bijtertjes) ..

Mooi avontuur !!
Succes, doorzettingsvermogen en plezier gewenst.

Iwan van Aken zei

Oh ja, een naam van goed anti-midgetsspul is "Shoo".
In Schotland te koop.
Gr.

Iwan van Aken zei

Verkeerd geschreven.
Midges is correct.

Jolanda Linschooten zei

Iwan van Aken: ik ga natuurlijk niet voor niets in de periode half april - eind mei... Dat is absoluut geen hoogtij-periode voor de midges!

Iwan van Aken zei

Ik weet het niet precies Jolanda.
Hopelijk heb je natuurlijk gelijk.
Steeds dat ik er was (zomer inderdaad) had ik last van die beestjes. Dat wil ik jou graag besparen !!
Ze kwamen zelfs door de kleinste naden van m'n tent heen ..
Succes met al je voorbereidingen en het volbrengen van je prachtige run !! Respect !! Ik houd het bij wat kortere afstanden.
Gr. Iwan.

Jolanda Linschooten zei

Hoi Iwan, ik weet het wel vrij precies, dwz het verschilt natuurlijk enigszins van jaar tot jaar, maar in voor- en naseizoen zijn de midges simpelweg nauwelijks actief. Volgende keer als je gaat anders plannen dus! (Maar ik neem natuurlijk evengoed wel een muggennetje mee... vooral 's nachts omdat ik met die bivakzak niet echt achter gaas verdwijnen kan en na een paar heel warme dagen (???) kan het op natte moerasgronden zomaar ineens vrij beroerd worden...).

Iwan van Aken zei

Leuk updates van je te lezen.

Gr. en geniet er maar van.
Iwan.

Theo zei

Hoi Jolanda,
midges zul je inderdaad niet veel tegenkomen. Sneeuw is er nog wel veel maar de West-Highlands hebben 'normaal' sneeuw, dit in tegenstelling tot het Lakedistrict, Southern Uplands en de Cairngorms. Zelf doe ik in Mei voor de tweede keer mee aan de TGO Challenge, wandelen van westkust naar oostkust in de Highlands van Schotland. Ik start op 10 mei in Knoydart (Ladhar Bheinn en Luinne Bheinn) en op dag 5 ga ik van west naar oost over de Mamores. Wie weet kom ik je dan wel tegen. Verder via de Cairngorms naar St.Cyrus. Zie : www.theooutdoors.blogspot.com .

veel succes en veel geluk !

Richard zei

Hallo Jolanda,

Wat een avontuur en wat een route.
Ontzettend veel succes gewenst !

Gr.Richard

Anneke Zonneveld zei

Wat heb ik genoten van je verhalen. Van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!

Anneke Zonneveld zei

Jolanda ik wil het graag in De Castricummer plaatsen dat je de tocht voltooid hebt. Mag ik er een foto van je bijzetten????