Ik wil graag een automatische email bij elk nieuw blog

dinsdag 28 mei 2013

Dag 43 - Laatste rustdag?

We wandelen (zonder rugzak en hardloopschoenen), kuierend met Herschel op een drafje om ons heen, door het forest van Beinn Eighe Natural Nature Reserve. Een forest bestaat hier langs Loch Maree ook echt uit bomen - je zou zeggen heel normaal voor een forest, maar een blik op de topografische kaarten en je weet wel anders. Forest is hier in de Northwest Highlands de term voor een jachtgebied, een estate. Meestal is daar geen boom meer te bekennen (door klimaatverandering maar zeker vooral ook door grootscheeps omhakken zijn de Highlands overwegend boomloos) maar hier rond Loch Maree zijn nog veel statige oude pijnbomen te vinden. Een heerlijke rustdag. Waarschijnlijk de laatste tot John O' Groats. Tot aan Ullapool leg ik opnieuw (zoals ik vanaf Fort William deed) een eigen route dwars door de bergen, deels padloos via bealachs en lochs. Maar na Ullapool ga ik (overigens ook zelf uitgestippeld) een veel rechtstreekser route kiezen, vaak via landrovertracks (van jachtgebieden). Aan het principe van niet zo snel maar zo mooi mogelijk heb ik zoveel ik kon voldaan, maar het heeft zijn beperkingen want eigenlijk zou je nog verder noorderwestwaarts willen, langs Suilven bij Lochinver, via Benmore Assynt en Cape Wrath. Maar dan komt er nog weer een extra week bij (en eind juli ga ik alweer voor een nieuwe bergwandelgids naar IJsland, dus ik wil nog wel enige tijd thuis zijn...). Ik zit nu op 1700 km. Daar komen dan nog circa 275 km bij vanaf Kinochewe via Ullapool - Lairg - Strath Kildonnan - Strathmorelodge tot Duncansby Head. Dat vind ik mooi genoeg. Gezien wat achter me ligt, is het 'niks', maar elke dag is anders en elke dag begin ik een beetje opnieuw, dat houdt het boeiend.

6 opmerkingen:

GERDA zei

Een zonnige groet uit Madeira! Zet`m op voor de laatste loodjes!

Anoniem zei

Jeetje, wat gaat het al snel! Ik wil niet te ver vooruit kijken, maar ik zal je dagelijkse blogs missen.. Grt, Dóra

Ton de Loperd zei

Geniet nog maar even lekker, Ullapool kun je heerlijk fisch en chips eten, heel lief gezellig knus daar, veel succes jolanda Gr.Ton

brechtje zei

Hoor ik daar toch een verlangen naar thuis? Geniet van de prachtige natuur om je heen. Hier is alle volgebouwd en druk. Geniet van je eindeloze stilte. Je bent er bijna. Alleen maar Respect!

Jolanda Linschooten zei

Brechtje, natuurlijk hoor je een verlangen naar huis. Het kan ergens nog zo mooi, wild en leeg zijn, ik kan me nog zo op mn plek voelen, na zoveel intense tijd ga je juist beseffen dat je maar 1 plek echt je thuis noemt. Ik verheug me erop daar weer te zijn, net zo bewust als dat ik het heerlijk vind hier te zijn. En dat heeft niks met Akersloot of die straat vol huizen te maken, integendeel, maar met de plek die Frank, Herschel en ik daar delen en die we thuis noemen.

Willem zei

*lol*.. google (maps) zegt:

De route tussen Beinn Eighe en John o' Groats, Highland, Groot-Brittannië kan niet worden berekend.

maar goed, daar heb je toch niets aan :)