Ik wil graag een automatische email bij elk nieuw blog

woensdag 29 mei 2013

Dag 44 - excessive sunshine

Vanmorgen heel vroeg: alpengloei achter me op Beinn Eighe en een strakblauwe hemel boven me. Ongekend. Ben ik echt in Schotland?! Het uitzicht van bovenaf op Lochan Fada en de bergen van Fisherfield Forest, ook wel The Great Wilderness genoemd, is adembenemend. Toch kom ik zelfs op de mooiste dag van de wereld geen mens tegen hierboven.
Uitgerekend hier zulk subliem zicht is grandioos want als ik morgen Ullapool voorbij ben en richting noordoosten afbuig, verdwijnen de bergen al snel. Deze hele dag beschouw ik als een grote dikke afscheidszoen, nee een innige omhelzing, tussen mijzelf en de Highlands. Bedankt voor alles, voor je grillen en je grandeur. Nu gaat mijn reis nog even verder, door dit on-waar-schijn-lijk grote land dat zoveel meer mooie, wilde natuur te bieden heeft dan velen in eerste instantie achter Groot-Brittannië zouden zoeken.

7 opmerkingen:

Annemarie Kesseling zei

Na regen komt zonneschijn, wat een mooi kadootje. En wat een foto weer. Schotland ken ik (nog) niet, maar doet me ergens ook een beetje aan IJsland denken, zo groots, zo ruig, zo ..... ja zeg het maar, dat weet je alleen maar als je zelf deel hebt uit gemaakt van zo'n landschap.

Anoniem zei

Nog even en je hebt het volbracht!

Ik ben zelf nog nooit in GB geweest maar daar gaat verandering in komen. Mijn voorkeur gaat uit naar Schotland, de prachtige foto's hebben daar een rol in gespeeld.

Jolanda, nog even volhouden en dan kun je terug kijken op een mooie bijzondere reis. Een reis die velen met jou hebben beleefd op een unieke manier.

Sterkte dit laatste stukje.

Groet Marie-José en Annemarie

Willem zei

(Noord) Schotland komt mij altijd over als een heel treurig land.. kaal, ontdaan van alles, naakt. Wat gras, mos, heide, een enkele struik maar nergens een boom. En de hemel huilt er ook altijd (nou ja vaak)

maar wel mooi :)

wisken zei

Ik stel me zo veel vragen:
* trek je echt elke dag weer die natte koude kleren aan?
* wat eet je zo op een dag?
* met welke schoenen loop je dit want deze hebben best wat te verduren?!
Maar de andere 98% is pure bewondering en respect.
Misschien wil je ook eens iets lezen. Vond het tijd dat mijn kleine wereld kennis maakt met jou en je avontuur.
Je bent inspirerend.

wisken zei

Vergeten te vermelden:
klik maar even gewoon op mijn naam :-)

marcel ros zei

Hoi Jolanda,
Geweldig zoals je bezig bent, maar als je dit voldaan volbracht hebt, moet je weer in het ritme van het allerdaagse, lijkt me heel lastig?

janet zei

heerlijk om jouw blogs te lezen
en had er helemaal zin in om je met de trailrunning dag te ontmoeten en je verhalen te horen.
Wie weet een ander keer.
geniet nog van de je laatste kilometers